Hogyan válasszunk asztali lámpát?

Az asztali lámpa szinte minden otthonban megtalálható, hiszen funkciója fontosságához kétség sem férhet. A választáskor azonban sokan tanácstalanul állnak a széles piaci kínálat előtt, és nehezen teszik le a voksot egyik vagy másik darab mellett. 

A csíptetős, praktikus darabok mellett a fiatalos színes lámpák, és az irodába, vagy otthoni dolgozószobába ideális, elegáns asztali lámpák is széles választékban elérhetőek. Az elter.hu szakértői azt javasolják az érdeklődőknek, hogy mindig a helyiség, a funkció és a lakberendezési stílus alapján érdemes választani az asztali lámpa kínálatból. Nézzük, melyek azok a szempontok, melyeket mindenképpen célszerű szem előtt tartani a lámpavásárlás alkalmával!

 

Csíptetős lámpa: praktikus és mobilizálható

A régóta nagy népszerűségnek örvendő csíptetős lámpa nem csak asztali lámpaként funkcionálhat, hanem akár esti olvasás mellé, az ágy környékére is remek választásnak bizonyul. A hagyományos fekete és fémes színek mellett gyakorlatilag a szivárvány összes árnyalatában beszerezhetőek. Nagyon fiatalos típus, de akár az otthoni munkakörnyezetet is feldobhatjuk segítségével.

 

Asztali lámpa, nem csak íróasztalra

A nappaliban, vagy a hálószobában is jól jön, ha a mennyezeti és az állólámpa mellett egyéb típus is rendelkezésünkre áll a megfelelő fény előteremtéséhez. Ilyenkor azok a klasszikus lámpa fajták ajánlottak, melyeket bátran elhelyezhetünk a nappali asztalán, vagy valamelyik polcon, szekrényen a fal mentén. A világos búra fiatalos, lendületes, és ugyanakkor kiválóan passzol a legtöbb lakberendezési irányzathoz.

 

\"\"

Fontos a megfelfelő megvilágítás

 

Stílusos darabok hálószobába vagy asztalra

A design fontos szerepet játszik az olyan világításnál, amely mindig jól látható helyen van. Nem véletlen, hogy egészen különleges asztali lámpa fajták is megszületnek a gyártók kezei között, s szolgálják időről-időre a funkció és a stílusos megjelenés kettősét. Az éjjeliszekrényen éppen olyan jól mutatnak a stílusos, néha részleteiben kissé extravagáns darabok, mint a dolgozószobában.

 

Rugalmasság és állíthatóság egyben

Az íróasztalon, dolgozószobában elhelyezett asztali lámpa felé gyakran megjelenő követelmény az egyszerű állíthatóság. Erre a fényviszonyok alakulása és egyéni igények alapján is szükség lehet, megéri tehát ilyen típust is beszerezni az otthon vagy az iroda kényelmének és praktikusságának szolgálatában.

 

Az ár nem minden!

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy kizárólag az árak alapján teszik le a voksot egyik vagy másik asztali lámpa mellett. Mivel ezeket az eszközöket általában úgy szeretnénk beszerezni, hogy hosszú éveken át álljanak azok kifogástalan állapotban rendelkezésre, ezért nem mindegy, milyen minőséget kapunk a pénzünkért. A tapasztalatok azt mutatják, hogy megéri kicsit többet költeni lámpavásárlás alkalmával, hiszen így garantáltan időtálló minőséget és ugyanakkor mutatós, stílusos eszközt tudhatunk magunkénak

 

Online jobban megéri!

A világháló nem csak munka, kapcsolattartás vagy szórakozás terén bizonyul napjainkban elengedhetetlennek, hanem akkor is hasznos, ha lámpavásárlásról van szó. A webáruházak sokszor az üzleteknél kedvezőbb árakkal várják az érdeklődőket, a kényelemről nem is szólva. A mindennapi rohanás közepette hasznos lehet néhány kattintással megrendelni a szükséges darabot, ráadásul az otthon kényelmében a teljes kínálatot áttekinthetjük, így jó eséllyel választunk majd igényes, elképzeléseinknek maximálisan megfelelő lámpát. Akár ingyenes kiszállítást is igénybe vehetünk rendelési összeghatártól függően, amivel tovább spórolhatunk.