Új séf a Chateau Viszben

A somogyi Chateau Visz 2008 májusában nyitotta meg kapuit a csúcsgasztronómia magyar szerelmesei előtt, azóta sikert sikerre halmozott. Előző séfje tavaly májusiban távozott, s most találták meg utódját Olivier Marchand személyében.


Az étterem előző séfjét, Erik Schrötert korábban Németországban már Michelin csillaggal tűntették ki. Egy év alatt a Chateau Visz az étteremkalauzok megítélése alapján Magyarország legjobb étterme - 2009 Népszabadság  100 legjobb magyar étterem, 1. hely, 2010 Alexandra Étteremkalauz, 1. hely, 2010 A Népszabadság TOP 50 legjobb magyar étterem, 1. hely, 2010 A Gösser Bock - Dining Guide  Év étterme - lett. Azóta vezeti a magyar gasztronómiai toplistákat. Erik Schröter szerződése 2010. májusában lejárt. Utódjaként a kastélyszálló-étterem tulajdonosai egy nemzetközileg is elismert, tapasztalt, hosszú távon is a Chateau Viszhez kötődő séfet kerestek. Végül, Olivier Marchand mellett döntöttek.

A francia mesterszakács Marc Meneau három Michelin csillagos séf tanítványa. A Vezelay-i  (Burgundia) L'Espérance Hotel étterme a világ csúcsgasztronómiájának egyik fellegvára. Olivier Marchand ott elsajátított és továbbfejlesztett művészetét élvezhetik a magyar gourmet szerelmesei áprilisától a Chateau Viszben. Hidvéghy Melinda, a Chateau Visz ügyvezető igazgatója megköszönte Erik Schröter egykori asszisztensének, Stefan Gebhardtnak, hogy az átmeneti hónapokban segített megtartani a Chateau Visz vezető pozícióját a magyarországi csúcsgasztronómia élvonalában.


Feltöltötte: Kraft Róbert
Somogy Megye Online