272 millió forintból megújul a siófoki Rózsakert

Több, mint negyedmilliárd forintból megújul a Rózsakert, amit Siófok egyik legszebb részének tartanak. A fejlesztés megvalósítása állami támogatással történik, hiszen a 272 millió forintos beruházás finanszírozását teljes egészében magára vállalja a kormány - derült ki Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselőjének Facebook-bejegyzéséből. 

Witzmann Mihály a bejegyzésben elárulta, hogy több tárgyalást is lefolytatott az elmúlt időszakban, hogy a siófoki Rózsakert fejlesztése megvalósuljon és kedvező döntés született, hisz a 272 millió forintos projekt finanszírozását magára vállalja a kormány. 

A képviselő hangsúlyozta: “...Szeretném kiemelni, hogy néhány híreszteléssel ellentétben, Siófok Város költségvetése stabil lábakon áll, és a járványhelyzet során egyetlen percig sem került veszélybe! Ezt mutatja az a tény is, hogy a tavalyi évből több mint 4 milliárd forint pénzmaradvány került átvezetésre az idei költségvetésbe, az idei büdzsében pedig további 1,5 milliárd forint szabadon felhasználható beruházási keret található! A működési kiadások finanszírozása szintén biztosított!”

rzosakert_siofok_bejelentes

A Rózsakert a Balaton-partján terül el 

Witzmann Mihály elárulta továbbá, hogy: “A védekezéssel kapcsolatos hozzájárulás kompenzálása érdekében döntött a kormány a fejlesztési támogatások odaítéléséről.”

A Rózsakert egyébként közvetlenül a Balaton partján található Siófokon. A virágágyások és a rózsaszobrok színpompás megjelenése, a magas platánok által biztosított árnyék, valamint a Balaton közelsége csodálatos atmoszférát teremt. 


Forrás: Witzmann Mihály Facebook oldala
Képek forrása: Hello Siófok

CS.SZ.