A Fonyódligeti Erzsébet-tábor jurtatáborrá alakul

A reggeli közös tornák, a zászlófelvonások, éjszakai őrséget ellátó feladatok, a citrom- és narancsszínű sátrak olyan élmények, melyek meghatározzák a fonyódligeti táborban nyaralók gyerekkorát.

A fonyódligeti táborban felváltják a sátrakat a jurták, valamint teljesen megújulnak az épületek, programhelyszínek létesülnek. A felújított tábort 2021. augusztus 1-jén vehetik birtokba a gyerekek. Az új helyszíneken változatos és akadálymentesített környezetben várják a táborozókat, hogy önfeledten szórakozzanak és kikapcsolódjanak.
 
A fonyódligeti táborban sátrakat felváltják a jurták 
 
A közel 800 férőhelyes létesítmény jurtái között a közösségi terek garantálják a pihenést és a szórakozást.
 
A koronavírus járvány miatt 1 év kihagyás után ebben az évben újra megtelnek élettel a nyári táborok a Balaton mentén. Nemrég felújították a zánkai tábort, most pedig a fonyódligetire kerül sor, hogy 21. századi körülmények között várják a nyaraló gyerekeket. A tábor helyszínére ellátogatott Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is. Elmondta, hogy az oltások tömegessé válása miatt az ottalvós táborokat biztonságosan meg lehet szervezni.
 
A tábor bejárásán részt vett dr. Kiss-Rigó László püspök, Balog Zoltán püspök, Móring József Attila országgyűlési képviselő, dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Hidvégi József Fonyódliget polgármestere is.
 
BG
Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal
A képek illusztrációk