A MOL több milliárdot fordított Csurgón telephelyfejlesztésre

A MOL 9 milliárdot fordított csurgói telephelyének bővítésére.

A 9 milliárd forintos beruházás keretében egy 28 méteres, 15 ezer köbméteres kőolajtartályt építettek, amely 1300 m3 kapacitással továbbítja az összegyűlt kőolajat az Adria vezetékén keresztül Százhalombattára, a Dunai Finomítóba.
 
Az Adria kőolajvezeték használatával a MOL éves szinten 15 ezer tankautó fuvart spórol meg és csaknem 7 ezer tonnával csökkenti a szén-dioxid kibocsátást.
 
Kőolajvezetéken keresztül továbbítják az olajat
 
Csurgó környékén 2017-ben találtak kőolajat, amit felszínre hozás után kezdtek el a Dunai Finomítóba továbbítani.
 
A beruházás illeszkedik a vállalat karbonsemlegességi céljaihoz, mellyel hozzájárulnak a környéken élőket érő zaj- és egyéb környezeti hatások csökkentéséhez.
 
Zsótér Csaba Csoportszintű Ellátás & Trading igazgató elmondta: „A MOL stratégiájában elkötelezte magát a hatékonyabb és fenntarthatóbb működés mellett, ezért minden lehetséges módon mérsékeljük a szén-dioxid kibocsátásunkat. A csurgói beruházás is jól illeszkedik a karbonsemlegességi céljainkhoz, hiszen a hatékonyabb csővezetékes szállítással évi mintegy 7000 tonnával csökkentjük a tankautók által a környezetbe kibocsátott CO2 mennyiségét.  Emellett fontos szempont volt, hogy a lakosságot érő zaj- és egyéb környezeti hatást is csökkenteni tudtuk, hiszen a Barcsi- és Szigetvári Járás közúti forgalma így napi 30-40 tartályautóval kisebb a korábbinál.
 
BG
Forrás: MTI, MOL, MagyarÉpítők
A képek illusztrációk