A Somogy megyei önkormányzat is támogatja az árvákat

A Somogy megyei önkormányzat elsőként csatlakozott Áder János államfő kezdeményezéséhez, amellyel a koronavírus alatt árván maradt gyermekeket támogatják. Összesen egymillió forintot adtak az alapba, amelyhez azóta több megye is társult.  

Az árván maradt gyermekek megsegítését tűzte ki céljául Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita alapítványa. Önkormányzatok is csatlakoztak hozzá, elsőként Somogy megye vállalta, hogy részt vesz a kezdeményezésben. Egymillió forinttal járult hozzá a nemes ügyhöz a megyei önkormányzat.  

Mint Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke fogalmazott, különösen súlyosan érintette a járvány harmadik hulláma a megyét, amely miatt eddig több mint húsz gyermek veszítette el egyik szülőjét. Bíró arra bíztat minden önkormányzatot, vállalkozást és szervezetet, hogy lehetőségeikhez mérten támogassák az államfő kezdeményezését.  
 
 
Gyerekek
Gyerekek
 

Áder elmondása szerint az alapítvány ötmillió forint kezdőtőkével indul, ez feleségével közös megtakarítása, ehhez várják az adományokat. Eddig több mint hatszáz gyermeket és négyszáz családot érint a járvány miatt kialakult helyzet, ezért érdemes az alapba minél többet fektetni, hogy minél inkább meg tudják segíteni a gyerekeket.
 
Somogy megye önkormányzata mellett az elsők közt volt Tolna megye is, szintén egymillió forintot adományoztak. Baranya megye is csatlakozott egy nappal az alapítvány bejelentése után.
 
Őri László képviselő Pécsen úgy tájékoztatott, hogy a baranyai önkormányzat eddig is számos programmal és intézkedéssel igyekezett szolgálni a járvány miatt nehéz helyzetben lévőket, most sem tesz másként.  
   

 

M. A. 

Forrás: mti