A Volánbusz Somogy megyében is tovább fiatalítja buszállományát

A Volánbusz tovább folytatja járműfiatalítási programját, melynek keretében Somogy megyében 24 autóbusz állítanak forgalomba. A közlekedési társaság 2018-ban kezdte meg járműfiatalítási programját, melynek eredményeképpen 2022 végéig a járműállomány 40%-a megújul.

Év elején kiírtak egy közbeszerzési eljárást 500 darab környezetkímélő, dízelüzemű járműre. A járműveket 3 autóbuszgyártó fogja szállítani, elsőként a Kravtex Kft kezdi meg a teljesítést 290 darab Credo Econell 12 típusú, szóló, alacsony belépésű járművel, amit már nyár végén forgalomba helyezhetnek.
 
USB csatlakozóval is felszerelték a buszokat
 
A Somogy megyében élő utasok Kaposvár, Siófok, Tab, Nagyatád, Csurgó, Marcali, Fonyód és Balatonboglár autóbuszvonalain utazhatnak majd az új buszokon.
 
Az akár 75 utas szállítására alkalmas autóbuszokat légkondicionáló berendezéssel, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel, a felszállást segítő rámpával, továbbá üléspáronként 1 db USB csatlakozóval szerelték fel.
 
Gelencsér Attila országgyűlési képviselő szerint ma már az utasbarát, kényelmes járművekre van igény a közösségi közlekedésben.
 
Szászfalvi László országgyűlési képviselő örömét fejezte ki az új buszok forgalomba helyezésének, mert a fejlesztés a vidéki Magyarországért történik.
 
Witzmann Mihály országgyűlési képviselő örül annak, hogy választókerületében 10 új, korszerű autóbusz kerül forgalomba, melyek hozzájárulnak a megye közlekedési infrastruktúrájának javításához.
 
Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta, hogy a 40 autóbuszból álló helyi buszállományt sűrített földgáz-üzemű buszokra cserélték, de ezeket is elektromos meghajtású autóbuszokra szeretnék cserélni.
 
Eigner János, a társaság Somogy megyei forgalmi üzemvezetője elmondta, hogy a 24 új autóbusznak köszönhetően a megyei járműállomány 11,59 %-a megújul. A most érkező járművekkel együtt 2018 óta 42 új autóbuszt helyeztek forgalomba.
 
BG
Forrás: MTI, Volánbusz
A képek illusztrációk