Ismét lehet jelentkezni az Újratervezés Program informatikai képzésére Somogy megyében is

Második alkalommal hirdetik meg az Újratervezés Program informatikai képzését. A tavalyi év során a munkaerőpiac átalakult és felértékelődött a digitális készségekkel, informatikai tudással rendelkező munkavállalók iránti igény. A képzés bárki számára elérhető Somogy megyében is. 

György László, a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár elmondta, hogy tavaly több mint 26 ezer fővel nőtt az informatikai területen dolgozók száma. Mivel igény van rá, ezért újraindítják az ingyenes informatikai alapozó képzést.
 
A képzési 4 héten át napi 2-6 óra elfoglaltságot jelent 
 
Az IT terület válságálló, magasabb bér kifizetésére képes, ezért a kormány támogatja, hogy minél többen dolgozzanak ezen a területen.
 
A program indulásakor 9000 fő tett sikeres vizsgát, közülük pedig 1076 fő végezte el a rá épülő továbbképzést. A végzettek 97 %-a már átvehette a bizonyítványát, közülük pedig sokan már el is helyezkedtek.
 
A tanfolyam során a résztvevők digitális készségeket szereznek és megtudják, hogyan épül fel egy weboldal. Az első napokban megismerik a felhő alapú munkavégzést, a biztonságos internetezés módszereit, a Windows operációs rendszert, valamint hálózati alapismereteket is elsajátíthatnak.
Az e-learning képzés ideje 4 hétből áll és naponta 2-6 óra tanulást jelent, amit be lehet építeni a hétköznapokba.
 
A második alkalommal meghirdetett képzésre 10 ezer főnek van lehetősége részt venni. A jelentkezések függvényében 2021. augusztus 2-án indul el a képzés. Fontos, hogy nincs visszafizetési kötelezettség, ha nem sikerül a záróvizsga. A képzésen résztvevők közül 500 főnek lehetősége van Struktúraváltó Program bizonyítvánnyal programozóvá válni.
 
A képzéssel és jelentkezéssel kapcsolatban https://ujratervezes.nive.hu/ oldalon keresztül lehet további információkhoz jutni.
 
BG
Forrás: MTI, Újratervezes.nive.hu
A képek illusztrációk