Letették a zselici kerékpárút alapkövét

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program  (TOP) keretében elnyert másfél milliárd összegű támogatásból 52 km kerékpárutat építenek Zselicben.

A TOP program keretében 1,56 milliárd forint összegű támogatást nyert el Zselickislak 8 önkormányzattal konzorciumban. A kerékpárút alapkövét letették, ezt követően pedig elkezdődik a kivitelezés, mely várhatóan jövő januárra fog elkészülni.
 
Sokan járnak a településre kerékpározni, rekreációs céllal

Az épülő kerékpárút egy rövidebb 40 km-es és egy hosszabb 52 km-es szakaszból áll majd.
 
Bene Sándor, Zselickislak polgármestere elmondta, hogy 2016-ban azért indították el a zselici kerékpárutat, mert hittek abban, hogy a csodálatos környezet miatt a település kiugrási lehetősége a turizmusban rejlik. A kiépítésre kerülő kerékpár útvonal mentén lévő településeken, Zselicszentpálon, Zselickisfaludon és Bőszénfán pihenőhelyeket, míg Zselickislakon, Simonfán, Szennában szervízpontokat és kerékpárkölcsönzőket alakítanak ki. Szeretnék, ha olyanoknak is lehetősége lenne a kerékpározásra, akik nehezen tudnak tekerni, ezért a hagyományos kerékpárok mellett elektromos kerékpárokat is bérelhetnek majd.
 
Az épülő kerékpárútvonal a település turisztikai látványosságait érinti majd pl. Szenna, Skanzen, Zselici Csillagpark vagy épp Kardosfa.
 
Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője szerint a kaposváriak és a helyiek számára a térség rekreációs övezetnek számít, sokan töltik szabadidejüket a településen. Abban bíznak, hogy sokan ellátogatnak a településre és hozzájárulnak Zselic turizmusának fellendüléséhez, munkahelyek teremtéséhez. Terveik között szerepel, hogy az új kerékpárutat összekapcsolják Kaposvárral, majd Kaposújlakkal és Bárdurvarnokkal és később megépítsék a Kaposvár-Szigetvárt szakaszt is.
 
BG
Forrás: Zselickislak FB oldala, KaposPont, Sonline