Megújítják a mosdósi oktató kórházat

A Kaposi Mór Oktató Kórház mosdósi telephelyét tízmilliárd forintból újítják fel. Jelenleg az előkészítő munkálatokhoz fognak hozzá, három éven belül meglesz a teljes renoválás.

A tervek szerint jövőre kezdik meg a Kaposi Mór Oktató Kórházon végrehajtandó beruházást, melynek során a teljes telephely megújul, ezzel új lehetőségeket teremtve a környéken. Mind munkahelyek létesülhetnek, mind az ellátás javulhat. A falu egy rendezett kórházzal akár az ingatlant vásárlók körében is népszerűbbé válhat.

A fejlesztés három ütemben valósul meg Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége fideszes országgyűlési képviselője szerint. Lebontják az eddigi épületrendszert, felújítják az uszodát, a pavilonépületet, megújul a szociális otthon, renoválják az igazgatási épületet, a gyermekfoglalkoztatót, a gyógyszertárat, a szolgálati lakásokat és a kastélyépületet.

 

Gulyás Gergely a sajtótájékoztatón

Gulyás Gergely a sajtótájékoztatón

 

Később egy új, minihotel kialakítását is tervezik a kastélyépületbe, hogy a betegek hozzátartozói kényelmes körülmények közt tudjanak szeretteik közelében maradni. A munkálatok egésze nagyjából három évig tart majd. Ezidő alatt is lesz ellátás, a renoválást szakaszosan oldják majd meg. Elsősorban belgyógyászati, kardiológiai, geriátria és hospice ellátás várható, de mozgásszervi rehabilitációval is foglalkoznak.  

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy a 2021-es tervezési szakaszra a kormány 495 millió forintot ad, a 10 milliárd forint pedig rendelkezésre áll a beruházáshoz.  


            
M. A.  
Forrás és fotó: mti/Varga György