Somogy megyei kormányablakokban is az MI segíti az ügyfeleket

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt bejelentette, hogy országosan minden kormányablakban, így Somogy megyében is mesterséges intelligencia segíti az ügyintézést.

A Somogy megyei lakosságnak is lehetősége van Mesterséges intelligenciával támogatott érintőképernyős pontokon ügyeiket intézni. A jövőben néhány ügyet ügyintézőre várás nélkül, önállóan, elektronikusan tudnak elintézni az ügyfelek.

A projekt nagyon sok pénzből valósul meg

Az elektronikusan elintézhető ügyek közé tartozik a vezetői engedély vagy a személyigazolvány pótlása, gépjárművekkel kapcsolatos ügyintézés, anyakönyvi kivonatok és erkölcsi bizonyítvány igénylése. A későbbiekben további ügytípusokkal bővül a rendszer.
 
Az önkiszolgáló terminálokon kamera, mikrofon, ujjlenyomat- és okmányolvasó, hangszóró, nyomtató, bankkártya-terminál, valamint aláíró pad található. A rendszer lépésről lépésre vezeti végig a felhasználót az ügyintézés menetén, és az azonosítás is a mesterséges intelligencia segítségével történik, amely az egyik legbiztonságosabb azonosítási forma.
 
A projekt 2,6 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg.
 
BG
Forrás: MTI, MagyarNemzet
A képek illusztrációk