Somogy megyeiek is pályázhatnak napelemre

Somogy megyeiek is pályázhatnak a kormány napelemes pályázatára, amit a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottak.

A napelemes pályázat Somogy megyében 2021. december 13-án 17 órától  indult, el, azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a pályázatok beadási határidejét, Somogy megyét érintően 2022.január 23-án 18 óráig.
 
Vissza nem térítendő támogatáshoz juthanak a Somogy megyeiek
 
A kormány célja, hogy 2050-re klímasemleges országgá váljunk, ennek érdekében a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben foglaltaknak megfelelően állami támogatással 10 év alatt meghatszorozzák a napenergiás kapacitásokat hazánkban.
 
Jelenleg azon dolgoznak, hogy 2030-ra a magyar áramtermelés 90 százaléka szén-dioxid-mentes legyen, emiatt 2021 december elején elindították a napelemes pályázati lehetőséget a lakosság körében, melyre 201 milliárd forint keretösszeget biztosítanak. Ezen belül a pályázók támogatást igényelhetnek napelemes rendszerek és akkumulátorok telepítésére, nyílászárók cseréjére, fűtési rendszerek korszerűsítésére.
 
A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke bruttó 2,9 millió forint, fűtéskorszerűsítéssel együtt 11,3 millió forint. A jelentkezés feltétele, hogy az ingatlan tulajdonosai 2020. évi összevont jövedelmének egy főre jutó összege nem haladhatja meg a 4 850 000 forintot. A felhívás kiegészült a KATA hatálya alá tartozó személyekkel is, így közülük is jogosultak pályázatot benyújtani a megjelölt jövedelemhatár alatt keresők. A pályázat további részleteiről a felhívásban foglaltakban lehet utánaolvasni.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztráció