Somogyban környezetkímélő járművekkel vihetik házhoz a leveleket

A Magyar Posta Zrt elektromos segédmotorokat szerez be, amivel még könnyebben viszik házhoz a leveleket. Országszerte, így Somogy megyében is triciklivel szállíthatják a leveleket és csomagokat házhoz. 

A Magyar Posta 2018-ban látott hozzá elektromos járműparkjának fejlesztéséhez. Amikor elkezdték, akkor nem volt elektromos eszköz a postai kézbesítőjárásokban, de mostmár a járások 45 százalékában megtalálható lesz az elektromos kerékpár vagy elektromos segédmotorkerékpár.
 
Az elektromos triciklik 200 kg levelet és csomagot tudnak szállítani
A Magyar Posta Zrt. flottaszolgáltatás keretén belül 1101, vagyis 771 elektromos meghajtású segédmotoros járműre kötött szerződést, ami további 330 darabbal bővíthető.
 
A háromkerekű elektromos flottával együtt tovább emelkedik a zéró károsanyagtartalmú járművek száma a Magyar Postánál. A jelenlegi csaknem 5000 darabos gépjármű flottájának alig 4 százaléka zéró kibocsátású, ami a háromkerekes segédmotorokkal 23 százalékra bővülhet.
 
Az elektromos segédmotorok egy töltéssel 60 kilométert képesek megtenni, maximum 45 km/órás maximális sebesség mellett 200 kilogramm levelet és csomagot tudnak szállítani.
 
A Magyar Posta az új járműveket olyan kézbesítőjárásokba tervezi telepíteni, melyeknek útvonala hosszabb, a küldeménymennyiség pedig valamivel átlag feletti.
 
BG
Forrás: MTI, Magyar Posta
A képek illusztrációk