Több száz millióból alakítanak ki internethálózatot a siófoki járás területén

A Techno-Tel Kft több százmilliós telekommunikációs infrastruktúra fejlesztést valósít meg a siófoki járás területén.

Witzmann Mihály országgyűlési képviselő a beruházással kapcsolatban elmondta, hogy a hálózatfejlesztésnek köszönhetően gyorsabb lesz az internet Siófok és térségében.
 
Gyorsabb lesz az internet a siófoki járás területén
 
A 2022 októberig megvalósuló fejlesztéssel 13 településen lesz gyorsabb az internet. A munkálatok során közel 3200 darab lakossági, üzleti, intézményi végpontot alakítanak ki, 82 kilométer új optikai hálózatot építenek ki, 8 településen pedig vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosítanak.
 
Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár ismertette, hogy a Techno-Tel Kft kommunikációs-infrastruktúra fejlesztése 704 millió forintba kerül. A siófoki projektet a Szupergyors Internet Program (SZIP) újabb állomásának részeként a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 90 százalékos támogatásával 634 millió forintból és a vállalat önerejével valósítják meg.
 
Az elmúlt években hazánk hálózati infrastruktúrája jelentős mértékben fejlődött, melyhez hozzájárult a 2015-ben elindított Szupergyors Internet Program (SZIP), amely célul tűzte ki, hogy 1 millió olyan háztartásba építsenek ki 30 megabites sávszélességű internetet, ahol eddig még nem volt rá lehetőség. A program összértéke 150 milliárd forint, melybe 60 milliárd forint állami és uniós támogatás is beletartozik.
 
Debreceni Győző, a SZIP vezetője tájékoztatásul elmondta, hogy az SZIP keretében 5 pályázatot hirdettek meg és 200 projekt megvalósítását kezdték meg a támogatásnak köszönhetően.
 
Balogh Gábor, a Techno-Tel Kft. ügyvezető igazgatója úgy gondolja, hogy a fejlesztés hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez és a szakemberek helyben tartásához.
 
Az SZIP várhatóan 2022 végén befejeződik, de a következő időszakban a Gigabit Magyarország Programot indítják.
 
BG
Forrás: MTI, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő Facebook oldala
A képek illusztrációk