Továbbfejlesztették a balatonfenyvesi kisvasutat

Somogy megyében új állomásépületeket adtak át.  A Nagybereket bejáró kisvasút fejlesztéseként felújították a balatonfenyvesi végállomás épületét, valamint Imremajornál és Csisztafürdőnél új épületeket építettek fel.

A térségi önkormányzatok még 2016-ban nyújtottak be pályázatot Balatonfenyves vezetésével, hogy a Nagybereken átvágó kisvasúton ismét el lehessen jutni a Balaton-partról mindössze 5-6 kilométerre lévő Csisztapuszta gyógyfürdőjébe.
 
A kisvasúttal ismét el lehet jutni a Balaton-partról 5-6 kilométerre lévő Csisztapuszta gyógyfürdőjébe
 
A MÁV 2021-ben 2,1 milliárd forintból felújította az érintett 8 kilométeren a vasútvonalat, az önkormányzatok pedig a Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) 650 millió forintos forrásból kiegészítő létesítményeket építettek fel.
 
A kisvasút balatonfenyvesi központi indítóállomásának épületét teljesen átépítették. Az imremajori megállónál egy új, szilárd falazatú esőbeálló épült, a megálló mellett parkolót alakítottak ki mozgáskorlátozottak számára, a peronvilágításhoz napelemes világítótesteket telepítettek. Csisztafürdő állomáson új épületet emeltek, amely szervesen kapcsolódik a kerékpáros túraútvonalakhoz, és összeköti a Berek Látogatóközponttal.
 
A fejlesztéseket annak érdekében végezték el, hogy növeljék a térség turisztikai vonzerejét. A kisvasút és a fürdőhely kiváló lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra a térségbe látogatók számára.
 
BG
Forrás: MTI, Kapos
A képek illusztrációk