Tűzoltóautókat és alkatrészeket gyártanak majd a megyeszékhelyen

Somogy megye új gyártóközpontját adták át a megyeszékhelyen, Kaposváron az állami tulajdonú BM Heros Zrt. vert tanyát. A cég fő profilja a tűzoltóautók gyártása, ezzel a beruházással pedig több új munkahelyet is teremthet a cég.

A BM Heros Zrt-t a Belügyminisztérium alapította még 2001-ben szervizelési okokból, a cég azóta is karbantartója és javítója a tűzoltóautóknak, idén kezdtek el a gyártással is foglalkozni. Az azóta is állami tulajdonban lévő Heros most másfél milliárd forint támogatásból építtetett egy professzionális gyártóközpontot és egy oktatási és innovációs műhelyet.

Fontos a megfelelő kivitelezésű autó és alkatrészei

Fontos a megfelelő kivitelezésű autó és alkatrészei 

 

Az épületegyüttes a kaposvári keleti ipari parkban kapott helyet. Kapacitásbővítést eszközöltek ki, az eddigi gyártási folyamatokat fejlesztik majd, illetve mivel hamarosan megnyílik Kaposváron a mérnöki kar, tanoncokat is várnak majd oktatási műhelyükbe.
 
A gyár létrejöttével munkahelyeket is teremtett a cég, húsz fővel indulnak most, de akár száz embert is foglalkoztathatnak majd a közeljövőben. Főleg, hogy csuklósbuszok, buszok, midibuszok gyártását és szervizelését is tervezik az újonnan épült egységben.  
 
 
M. A. 
Forrás: jarmuipar.hu