Új kilátót építettek a Balatonlellei Kishegyre

Átadásra került a balatonlellei Kishegyen épült kilátóterasz, ahonnan csodás a kilátás a Balatonra. A beruházást több mint 27 forintba millióba került.

Az utóbbi időben komoly változások történtek a területen. A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt egy pályázat során elnyert összegből felújította a Kishegyre vezető útszakaszt, padokat, tűzrakóhelyet és játszóteret alakított ki.
 
Csodás a kilátás a Balatonra a kilátóból
 
Dalvári Vince Gábor, az Agrárminisztérium erdőgazdálkodási főosztályának vezetője szerint az elmúlt években alapjaiban átértékelődött az erdők szerepe, ma már közel egymillió hektár állami erdő a köz javát szolgálja.
 
Móring József Attila országgyűlési képviselő úgy gondolja, az ilyen jellegű fejlesztések jó hatással van a Balaton vonzerejére.
 
Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott szerint a SEFAG Zrt-nek köszönhetően karban van tartva a terület és fejleszti is a helyeket.
 
Részt vett az átadáson Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és Fehér István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója is.
 
Szűcs László, Balatonlelle első polgármesterének emlékére állítottak egy kopjafát, melynek lelepzésére az átadó ünnepség után került sor. Az eseményen Witzmann Mihály országgyűlési képviselő mondta el köszönőbeszédét.
 
BG
Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal
A képek illusztrációk