Új MÁV jegy- és bérletautomatákat helyeztek ki Siófokra

A MÁV közel 400 jegy-és bérletkiadó automatát helyez ki országosan, több vidéki nagyváros közül Siófokra is.

Országosan 375 új berendezést üzemel be a MÁV 2022 nyarának végéig, mely lehetővé teszi az utasok gyors és kényelmes jegyvásárlását.
 
A MÁV teljesen megújította a jegy-és bérletautomaták (JKA) hátterét, mely innentől kezdve egységesen a többi értékesítési csatorna motorjává válik.
 
Könnyebb lesz a jegyvásárlás a vonatokra
 
A MÁV közleményében kifejtette, hogy a 170 megújult készülék mellé újonnan telepített 220 JKA-val 2022 május elejére megduplázódott a MÁV-START által telepített automaták száma.
 
Az új jegy- és bérletkiadó automatákkal már a székesfehérvári (30a), az esztergomi (2), a szobi (70), a veresegyházi (71), a pusztaszabolcsi (40a) és a hatvani (80a) vasútvonalak néhány kivételével az összes állomásán és megállóhelyén; valamint a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, Kelenföldön és Kőbánya-Kispest vasútállomáson találkozhatnak az utasok.
 
A vasúttársaság több megyeszékhelyre pl: Székesfehérvárra, Szolnokra és Szegedre, ezeken kívül Erdőkertesre, Siófokra, Dunaújvárosba, Zircre, Felsőpakonyba is telepített új automatákat. Jelenleg a ceglédi (100a) vonalon folyik az új típusú automaták üzembe helyezése, amit a győri (1-es), az újszászi (120a) és a lajosmizsei (142) vonal követ nemsokára.
 
BG
Forrás: MagyarÉpítők, MÁV
A képek illusztrációk