Új tanműhelyt adtak át a vendéglátósoknak Nagyatádon

A Kaposvári Szakképzési Centrum Nagyatádi Szakképző Iskolájának vendéglátóipari tanműhelyét 112 millióból alakították ki Nagyatádon.

Az ünnepélyen átadón Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára szerint az új szakképzési rendszer életutat és átjáris lehetőséget biztosít, ösztöndíjat ad a diákoknak.
 
100 szakács-, cukrász, és felszolgáló tanuló gyakorlati oktatása fog zajlani a tanműhelyben
 
Az eddigi eredmények azt bizonyítják, hogy 10 százalékkal több a jelentkező a szakképzésbe.
 
Szászfalvi László (KDNP) országgyűlési képviselő szerint az átadásra kerülő vendéglátóipari tanműhely szorosan kapcsolódik az oktatáshoz, szakképzéshez. Úgy gondolja, hogy a szakképzési rendszer egy magasabb szintet képvisel a térségben.
 
Ormai István, Nagyatád polgármestere azt mondta:  "Felelősek vagyunk a feltörekvő nemzedékekért, a gyerekekért, fiatalokért, tennünk kell azért, hogy ők minél jobb körülmények között készülhessenek a felnőtt életre".
 
Döméné Lajos Katalin, a szakképző iskola igazgatója elmondta, hogy egy régi bolthelyiséget újítottak fel a tanműhely épületének, ahol 100 szakács-, cukrász, és felszolgáló tanuló gyakorlati oktatása fog zajlani.
 
Csibak Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja a beruházást azzal indokolta, hogy az intézménynek megszűnt a bérleti jogviszonya a korábbi gyakorlati helyként szolgáló nagyatádi épület tulajdonosával, emiatt a diákoknak Kadarkútra kellett átjárniuk.
 
Az átadott vendéglátóipari tanműhely gyakorlati oktatóhelyként és vizsgaközpontként is funkcionál majd.
 
BG
Forrás: Somogyivar.hu, MTI