Újabb buszokkal gyarapodott Somogy megye

Somogy megyébe 6 darab új Credobus Inovell 12 típusú szóló autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz.

A Volánbusz Zrt 34 milliárd forint értékben szerzett be 55 darab új, szóló Credobus Inovell 12 típusú autóbuszt, melyek október közepéig folyamatosan érkeztek meg.
 
Az új járművekkel a Somogy megyeiek Kaposvár, Nagykanizsa, Kadarkút, Böhönye, Nagyatád, Csurgó, Barcs és Marcali térségében utazhatnak.
 
A buszok üléseit USB- porttal látták el
 
A 6 darab Credobus Inovell 12 típusú autóbuszok egyenként akár 73 fő szállítására alkalmasak, légkondicionáló berendezéssel, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval és ülésenként USB-töltőpontokkal felszereltek. A busz könnyű kialakítása miatt 15 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszthatnak a használat során.
 
Somogy megye 246 településből áll, nagyon sok az aprófalu, emiatt gondot jelent a lakosoknak a mobilitás. Az autóbuszok segítségével könnyebben szállíthatják az utasokat a nagyobb városokba, hogy beszerezzék a létfenntartáshoz szükséges dolgokat.
 
A most átadott buszokkal Somogy megyébe 2018 óta 48 darab új, helyközi autóbuszt helyeztek forgalomba.
 
A Volánbusz elkötelezett járműfiatalítási programja iránt, ennek keretében 2022 végéig megfiatalodik a teljes járműállomány 40 százaléka.
 
BG
Forrás: Volánbusz, KaposvárMost
A képek illusztrációk