Útfelújítás: építik a 68-as utat

Rég várt beruházás vette kezdetét Somogy megyében, a 68-as utat teljes hosszában felújítják. Az előkészítő munkálatoknál tart a kivitelező cég, száz kilométeren aszfaltoznak majd a jövőben.  

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerint a 68-as főút rekonstrukciójának és a mellette kiépülő kerékpárútnak stratégiai jelentősége van. Gazdasági érdek is, hogy a 68-as főút teljes hosszában megújuljon, de a lakosság kényelmes, biztonságos és gyors közlekedése is mérvadó. Hosszú évek óta tervezik a felújítást, melynek előkészítési munkálatait már meg is kezdték.  
 
 
Javítják a hibákat
Javítják a hibákat
 

Nemcsak az utat aszfaltozzák Somogy megyében, a 68-as menti kerékpárutat is megújítják, ahol pedig nem volt eddig lehetőség a két keréken tekerőknek a biztonságos közlekedésre, oda új szakaszokat építenek. Az út burkolatát megerősítik, korszerűsítik a buszmegállókat, csomópontokat, leágazásokat. Zebrákat festenek fel a gyalogátkelő helyeken. Körforgalmi csomópontokat alakítanak ki Marcali mellett, illetve Böhönynél, a 61-es út csatlakozásánál.  

A 86-as út felújítása mérföldkő az itt élőknek, hiszen közvetlen kapcsolatot teremt az M7-es autópályával, illetve a déli határ felé is fontos szakaszt jelent. A fejlesztésekbe a környékbeli községek polgármestereit is bevonták, így javaslataikkal, meglátásaikkal még hatékonyabbá tehetik a térségben a közlekedést. 

 

M. A. 

Forrás: mti